Over mij

Minke Slingerland – van Dongen

Vanaf mijn 10delevensjaar fiets ik al wedstrijden op de racefiets, vanaf mijn 16de geef ik daarnaast Spinninglessen. Het wielrennen heb ik jaren lang op top sport niveau gedaan. Van Milaan SanRemo, Amstel Gold race tot de Giro heb ik wedstrijden gefietst. Ik beleef de sport nog steeds als het mooiste wat er is.

Na 7 jaar geen wedstrijden wilde ik kijken wat er nog in mij zit. Dit keer wel met een baan, kinderen, huishouden…. lastig te combineren maar door alle aspecten zo professioneel mogelijk aan te pakken kwamen die podiumplekken,  overwinningen en truien in meerdaagse wedstrijden. Super blij dat ik deze prestaties heb mogen halen en als beloning werd ik vorig jaar 2017 Nederlands Kampioen Tijdrijden voor elite dames zonder contract. Het afzien, het stuk gaan en dat belonen met je mooiste overwinning(en) werkt verslavend.

Inmiddels 35 jaar en mijn allergrootste passie is echt de fiets!
Voornamelijk racefiets, daarop maak ik mijn meeste fietsuren.
Mijn activiteiten verder naast mijn racefiets zijn strandrace, mountainbike en tijdrijden als specialist hierin. Komend wieler seizoen 2019 kom ik voor Mexx – Watersley internationaal Dames Team uit. Ik zal wedstrijden op het hoogste niveau gaan fietsen, zowel nationaal als internationaal.

Naast ons gezin staat het leven van…. sport en vooral met een fiets behoorlijk centraal. In de loop der jaren heb ik verschillende banen gehad in de meest verschillende varianten. Van jong tot oud, de sport blijft een rode draad in alle jaren dat ik op verschillende werkvloeren heb gewerkt.
Nu ga ik de keuze maken om mijn totale focus werk gerelateerd op het fietsen te storten. Ik heb de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en per 1 oktober 2018 geheel te gaan voor mijn sport maar ook dat van anderen. Zeer spannend, maar zo fijn omdat dit puur uit liefde voor mijn passie en vak is. Dat betekend bewust de keuze te maken om meer spinning lessen vast te gaan geven. Mensen te motiveren naar een persoonlijk doel toe of juist als groep.

De kennis, de passie, de liefde voor de fiets over te brengen op vele andere liefhebbers.